Kategorier
Naturreservat

Att se med nya ögon

”The reale voyage of discovery consists not in seeking new landscapes, but in having new eyes” – Marcel Proust

Den verkliga upptäcktsfärden handlar inte om att söka nya landskap, utan istället handlar det om att se med nya ögon på en plats jag redan varit på.

Hur är detta möjligt, att se med nya ögon, att också bilden visar på något som inte tidigare varit möjligt att upptäcka? Svårast är kanske att bli medveten om hur bilden kategoriseras på ett omedvetet plan; natur, skogsbacke, gammal ängsmark, träd och buskar, levande och döda osv. Nu finns det knappast något mer att se, inget nytt, inget spännande utan en bild bland tusen andra! Jag, som fotograf, har efter att besökt olika miljöer och platser världen runt, bestämt mig för att upptäcka min närmiljö med nya ögon. Att bara bestämma sig för att det jag ser just nu inte är hela sanningen! Kan en ljusblick öppna ögonen för något mer eller något helt annorlunda?

I TE enligt Nasse skriven av Benjamin Hoff går att läsa; När man ser bortom ”gott” och ”ont”, ”bra” och ”dåligt” är det mycket enklare att uppfatta och göra det bästa av Det Som Finns Där. Som när en björn råkar äta lite för mycket och fastnar i din ytterdörr…kan du använda hans ben till att hänga tvätten på, och gå ut genom bakdörren :-).

3 svar på ”Att se med nya ögon”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s