Kategorier
Naturreservat

Dansande tallar

En bit in på stigen dansar tallarna vackert. Stammar och grenar rör sig sinnligt. Knappt hörbart känns rytmer och dova toner. Kanske träden leker stoppleken. Musiken tystnar, alla stannar upp, visar upp sig i sin finaste form. Ett och annat fniss hörs i det omöjliga att stå alldeles stilla.

Någon skulle säga att det är livlig fantasi och någon annan att det kan handla om att se något nytt, se med nya ögon, se något annat än det som vi lärt oss att se genom vår kulturs glasögon.

Han ryser till, och jag frågar om han fryser, och får ett nej tillbaka. Tittar en gång till och ser något mer; ögon som lyser av lycka; en kropp som hoppar; ett barn som kommit till en spännande plats att utforska.

Ändå tar det flera timmar innan jag förstår att min första ingivelse, att han skulle frysa, är så fel.

Nya pusselbitar hamnar på plats och jag inser att hela han fylldes av förundran, förtjusning och lycka!

Jag påminns då om en författare som beskrivit förundran, när den kan uppstå och upplevelsens betydelse för välmåendet:

”Den där allomslutande känslan av naturen. Eller när man tittar på riktigt vacker konst. Eller lyssnar på den där musiken som fyller ditt hjärta med känslor. Eller när du känner att du möter en god och närvarande gud.” Maria Borelius, Hälsorevolutionen

Någonstans behöver strävan efter att må gott landa i den egna kroppsliga förståelsen. Att läsa om andras erfarenheter, budskap och vägledning kan ibland bara stanna som tankar och då händer kanske inte så mycket mer. Därför betyder stunden, där jag upplevde i hela kroppen att stammarna och grenarna dansade i regndiset, en djupare förståelse för när och förundran kan upplevas. Kraften inombords rusar till nya höjder och meningen med livet får en helt annan innebörd. Jag vill ge mig in i dansen, dela lusten och glädjen, ge av mig själv och ta emot andras gåvor.

Att så mycket av kommunikationen med en annan människa kan ha så strama mallar blev jag också medveten om. Samtidigt så är jag så oerhört tacksam för att mina sinnen till slut förmådde ta in alla intryck och dela vad en annan människa kan känna och uppleva.

Anneli

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s