Kategorier
Livsenergi Meningen med livet

Välja mellan människor eller träd?

Vi önskar God Jul och Gott Nytt År med en gåva till Föreningen Greenpeace Norden till stöd för alla modiga, som ställer sig i vägen för exploatering, miljöförstöring, missbruk och misshandel samt nedvärdering av så väl natur som människor. Julen 2020 Thomas o Anneli

En sak är sannolikt säker träden klarar sig utan människor, men människor klarar sig inte utan träd.

Träden är så mycket mer än en stam, grenar, blad och frukter. Träden är så mycket mer än något som går att tjäna pengar på, bygga med, elda, forma och material.

I vår värld känns träden som livsnerver, som ger oss styrka, mod och livsenergi. Träden förmår kommunicera med vårt omedvetna, en del av oss själva som är så mycket mer än vår medvetenhet, vårt skolade och invanda sätt att se och tänka!

Träd, välmående träd, som växer i goda livsmiljöer håller mänskligt liv i handen, tar upp koldioxid och avger syre. Om träden släpper taget om våra händer, vi har inget träd att hålla i handen, så har jag, du eller vi ingen nära som osjälviskt ger syre för att kunna leva.

Pedro Conceição, chef för UNDP:s Human Development Report Office (UNDP är FNs utvecklingsprogram) säger bl a i rapporten Human Development Report 2020.

”Nästa steg inom mänsklig utveckling handlar inte om att välja mellan människor eller träd; det handlar om att erkänna hur mänsklig utveckling som drivs på av ojämlikhet och koldioxidintensiv tillväxt nu har nått vägs ände,” säger Pedro Conceição.

UNDP Sverige pressmeddelande här Engelskt pressmeddelande som går att läsa i sin helhet här.  Mer information om Human Development Report 2020 och det nya indexet finns här.

Utan modiga personer, den som tror, bär på en övertygelse, tar sig för en stund utanför sin egen trygghetszonen och protesterar, kommer samhällen och ojämlikheter mellan länder att bli vår egen undergång.

Därför har vi skänkt en julgåva till Greenpeace julen 2020 – Tack för alla insatser!

Föreningen Greenpeace Sverige har som vision:

Optimism är en form av mod. Modiga handlingar och #PeoplePower kan skapa en ljusare morgondag. I detta syfte fostrar vi mod, vi bemästrar modet, delar berättelser om modiga handlingar som våra supporters och allierade utfört och bjuder in människor bortom deras komfortzoner till att vara modiga tillsammans med oss. Att agera kan börja hos dig individuellt i din vardag, men vi är övertygade om de stora förändringarna kommer när vi är flera som går samman för att kämpa för en bättre värld. En grön och fredlig framtid är vår strävan. Vi tror inte bara att en bättre värld är inom räckhåll, utan att den byggs redan idag. Av oss. Tillsammans. 

Greenpeace Sverige

Ljusblick / Anneli

#natursorg #naturreservat #ljusblick.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s