Kategorier
Naturreservat

Tillbakablick

Under 2020 skapade vi bloggen ljusblick.com ur ett virrvarr av tankar och funderingar. Två spår löpte – inte parallellt – utan kom från två olika håll, å ena sidan wordpress digitala struktur (hur fungerar bloggplattformen tekniskt och administrativ), å andra sidan önskan om att få mer tid till att vandra i naturen, möjlighet att andas, känna värme och kärlek, inspireras av skönhet och liv.

Naturens ovärderliga värde för människans förutsättningar att leva här på jorden får hjärtat att fyllas av kärlek. Samtidigt kan oron också ta tag i hjärtat som gör det svårt att andas. Vi förstår att jordens resurser inte är oändliga, att människan förbrukar resurser i en takt som inte är hållbar framförallt i den sk rika delen av världen däribland Sverige.

Med en social plattform ville vi dela med oss av mötet med naturen, låta fotot förmedla känslor av mening med livet. I det lilla finns det stora, små och oväntade ögonblick får naturen att dela med sig av både lust och kraft att leva.

Under bara de senaste månaderna har så mycket av det som känns meningsfullt och viktigt för oss blivit än mer tydligt. En resa som i sig känns stärkande på ett personligt plan. Dessutom har vi lärt känna varandra mer på djupet vad gäller värderingar och livsåskådning, något som både stärker vår relation och ökar tryggheten oss emellan.

Även om vi är medvetna om att inget av det vi har idag kommer att tillhöra evigheten, så finner vi styrka i, omsorg och omtanke om det vi har här och nu.

Just nu så känns så mycket spännande, glädjande och outforskat. Resan, inte målet, är det viktigaste. Vi strävar inte efter evigheten utan tar tillvara stunden och gör det bästa av det vi har här och nu.

Med kärlek och omtanke i vardagen!

Thomas o Anneli

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s