Kategorier
Naturreservat

Springa på alla bollar?

Det finns alltid tid att sitta ned tillsammans med en vän och dricka en kopp kaffe!

Inte ens en tränad fotbollsspelare springer på alla bollar. Ändå känns det ibland som att allt i vardagen är lika viktigt. Brandkårsutryckningarna hopar sig. Alla bör vara på tå, inte sitta och drömma sig bort eller verka vara allmänt vimsiga eller lata. Än så länge verkar det vara så att vad som är viktigt för var och en, är inte detsamma för alla och envar.

Vad känns verkligen viktigt för just dig? Det som alla andra verka tycka är viktigt? Vågar du fråga dig själv och känna efter?

Historien om golfbollarna kan kanske ge en hint om vad som kanske kan vara viktigt i livet! (Hämtad från Noted.se)

Först la professorn ner golfbollar i burken och frågade om burken var fylld! Ja svarade klassen. Då tog hen fram grus och hällde i burken och frågade återigen om den var fylld! Ja, svarade klassen. När sand hade hällts i burken frågade professorn återigen om burken var fylld! Ja, svarade klassen. Till sist hälldes två koppar kaffe i burken och klassen skrattade.

Föreställ er nu att detta är ert liv och er vardag;

Golfbollarna representerar de viktiga saker, familj, barn, pojk- och flickvänner, vänner, god hälsa och vad ni brinner för. Enkelt uttryckt, saker som, om allt annat gick förlorat, ändå skulle ge er ett lyckligt liv.

Småsten föreställer andra saker som är viktiga, jobb, ditt hem, din bil.

Sand representerar alla andra sysslor.

Läraren fortsatte: Om ni lägger sanden i burken först, finns det ingen plats för varken grus eller golfbollar. Detsamma gäller för livet i allmänhet. Om du lägger all din tid och energi på de små obetydliga sakerna, kommer du aldrig kunna ge tid till saker som är viktiga. Uppmärksamma därför de saker som är viktiga för din lycka, leka med barnen, ta var på din hälsa, bjud dina nära och kära på middag. Spendera tid på din hobby, för det kommer alltid att finnas tid att städa huset.

En av studenterna räckte upp handen och frågade vad kaffet skulle representera. Läraren log: ”Jag är glad att du frågar. Det är bara för att visa att oavsett hur upptaget livet kan verka, finns det alltid plats för ett par koppar kaffe med en vän”.

Ljusblick / Anneli

#dare2beloved, #ljusblick.com, #thomaskihlberg, #sekulärtro, #omställninghållbarhet, #ändligtliv, #ändligaresurser, #naturreservat, #vågaförloradetduälskar, #natursorg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s