Kategorier
Naturreservat

Omställning Kungälv

I kväll hade jag förmånen att få dela en stund tillsammans med fina och varmt engagerade personer för jordens och planetens välmående; Nätverket Omställning Kungälv (klicka på länken till vänster för att läsa mer).

Under mötets gång, så blir det så uppenbart för mig. Att all den kraft som samlas i mötet och samarbetet mellan människor är oslagbar. Särskilt när flera får dra sitt strå till stacken, utifrån det som ligger dem närmast om hjärtat, får bidra på sitt sätt utan att jämföras och värderas.

Öppenhet och nyfikenhet kännetecknar nätverkets arbete. Kommentarer och feedback berikar. Initiativ uppmuntras, var och en ses som en resurs med förtroende att arbeta vidare i olika frågor.

  • Går det att ställa om färjetrafiken mellan Koön och Marstrand, från diesel till eldrift?
  • Går det att få fler att fundera över solceller för mikroproduktion av el?
  • Går det att inrätta ett hållbarhetsråd i Kungälvs Kommun?
  • Går det att röja gammal betesmark, söka finansiering för stängsling och få djurhållare intresserade av naturbeten?
  • Går det att samarbeta med andra omställningsnätverk?

Ja det går, jag har själv hört att olika arbetsgrupper tar sig framåt mot olika delmål. Det är rörelsen som är viktig, förmågan att pröva nya vägar, att backa tillbaka om en ny väg visar sig vara svårframkomlig eller en återvändsgränd. Alla kändes som prestigelösa medresenärer under resans gång!

I Rörelse – Karin Boye

Nog finns det mål och mening i vår färd – men det är vägen, som är mödan värd. Det bästa målet är en nattlång rast, där elden tänds och brödet bryts i hast. På ställen, där man sover blott en gång, blir sömnen trygg och drömmen full av sång. Bryt upp, bryt upp! Den nya dagen gryr. Oändligt är vårt stora äventyr.

Anneli

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s