Kategorier
Naturreservat

Mörka tankar

Djupt inom oss har vi känslor, de som vi tror att vi kan styra. Men är det känslorna som styr oss, eller är det tvärtom. Kan man verkligen styra känslor, eller är det så att de påverkar oss djupt inom oss, medan vi tror att vi inte påverkas.

Vi brottas alla med hur vi mår, och det påverkar ju våra liv, i olika grader. Man försöker få vardagen att gå ihop, göra roliga saker när man är ledig. På nått sätt måste man ju arbeta också, eller iallafall dra in pengar så man får livet att gå ihop.

Jag har alltid levt sparsamt, och att kunna spara först och spendera när jag vill, har alltid varit starkt hos mig. Man rannsakar sig själv, vad är det som jag blir glad av, vad är det som gör mig lycklig.

Vaknade tidigt, tidigt kl 4 i lördags morse. Detta var ändå på min lediga dag, men hade satt upp en plan, vaknar jag tidigt så går jag upp och åker ut och fotograferar.

Jag bara älskar tidiga morgnar, det skulle bli en varm dag, så jag passade på att njuta lite innan det blev för varmt.

Härligt när man är ensam ute, fåglarna sjunger och kvittrar, det är vindstilla (nästan).

Man får tid att tänka, fast mitt sätt att slappna av, handlar mest om att göra något annat, så att tanken får vila. Bara vara, bara uppleva och ta in livet. Känna efter, vad är det som intresserar mig, vad är det som gör det intressant. Fundera på vad det är som gör att hjärtat gör dubbelslag.

Fotograferandet är för mig som musikerns texter, lyfter fram det innersta. Och ljuset är musiken som gör att allt kommer till liv.

Att få äran att försöka fånga detta, tar jag mig an med hela mitt hjärta.

Jag vet att mina dystraste tankar inte är så tunga och mörka. Har alltid haft en positiv syn på livet i allmänhet, men det kommer alltid dalar och höjdpunkter.

Det gäller bara att hålla i sig ordentligt och åka med på livets alla skeenden.

Ljusblick / Thomas

2 svar på ”Mörka tankar”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s