Kategorier
Naturreservat

Naturskatter

”Guld är inte allt som glimmrar” är ju ett bekant talesätt.

Men när vi kommer till naturens skatter, vad är det då som värderas högst. Att jag gillar naturen har väl alla förstått vid det här laget, och att jag arbetar med naturen och inte emot denna är väl också självklart.

Vad är det som format mig med dessa insikter, är väl en lång uppfostran, med start i Mulleskolan som liten, för att sedan fortsätta i scouterna. Sedan tror jag att mitt intresse för omvärlden har präglat mig mycket, jag har sett både rikedom och fattigdom runtom i världen.

Vad är det som värderas högst, är väl att ha mat på bordet och att välkomna de som behöver detsamma.

Det är ju inte det stora vida landskapet som fångar mitt största intresse, utan det lilla i det stora. Att se och uppskatta de fantastiska kreationer som utvecklas under våran sol, det är det som värderas högst i min värld.

Dessa bilder är tagna alldeles utanför min dörr, och betänk att då bor jag ändå i en stad och inte på landet. Att det finns så här stora skatter som glimmrar alldeles nedanför dina fötter, bara du stannar upp och tittar dig omkring.

Detta får mig att bli glad och tillfredsställd med min tillvaro.

Att försöka att fånga detta och att få dela med mig, det är en ännu större skatt. Att få glädja andra som inte har samma syn på omgivningen, och kanske få dem att ändra tanken.

Inte bara att ta allt för givet, det är något som har format mig i mitt liv.

Låta naturen bestämma❤

Ljusblick / Thomas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s