Kategorier
Naturreservat

Rosa Himmel

Den uppenbarar sig på många sätt, som skira morgonfärger eller till rosafärgade moln som fyller himlavalvet, eller så som Molly Sandén så vackert sjunger.

Lika unik för varje gång, och lika underbar är upplevelsen, precis som att varje gryning eller kvällning är alla olika, för varje dag som passerar i våra liv.

Mjölkekilen Koön, Marstrand.

Det som är underbart vackert i våra ögon, har inte alltid en vacker historia att berätta. Kan bero på långt högtryck, vilket i och för sig är trevligt. Men det kan också bero på luftföroreningar som gör himmeln både röd, rosa och lila.

Rökan vid Instön.

Att vara uppe hela natten och ta första bussen hem under sådana ljusupplevelser, gör att man sover väldigt gott resten av dagen.

Eller att helt enkelt vara uppe innan tuppen, bara för att ta en promenad eller att uppleva dagens första ljus med smörgås och kaffe. Detta uppskattas av mig själv mycket mer nu för tiden (läs ålderns höst), än tidigare i mitt liv.

Gullbringa golfbana.

Önskar att alla tar tillfället i akt någon gång, sätt klockan och packa termosen och en smörgås, för att njuta av morgonen. Eller vara ännu klokare, skippa långfilmen på kvällen, och njut av dagens sista ljus.

Skallens Fyr, Marstrandsön.

Denna bild kom till när jag hade fotat en solnedgång på Marstrandsön, skulle packa ihop och vände mig om och fick se detta underbara ljus på himlen bakom Skallens fyr.

Bara att byta lins på kameran och försöka fånga upplevelsen, och det är jag väldigt glad att jag gjorde.

Ljusblick / Thomas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s