Kategorier
Naturreservat

Sommartider

Vad är svensk sommar och vad betyder den för dig? När jag tänker på sommaren är det ljumma ljuva nätter, och med lite lätt dagg i gräset när solens första strålar gör sig påminda. Det är när grönskan är fulländad, när man kan gå och plocka bär direkt från naturen.

Det är tidig morgon, dimman ligger tät över fälten, vandrar långsamt vidare över bekanta områden. Har ju tittat på denna kompositionen många gånger, men den har saknat det där lilla extra. Det är som med planeterna, när de är i linje, att allt är i perfekt balans, så är det denna morgon.

Vinden är obefintlig, allt är stilla (förutom alla småkryp förstås) som lyckas hitta än hur man än gör. Tankarna saktar ner och fram uppenbarar sig det svenska skogslandskapet med all sin härlighet. Går och äter blåbär direkt från plantorna, och bara njuter av det tidiga morgonljuset.

Har jag varit här förut, den där deja vu känslan som kan kännas ibland. Svaret känns bekant, jag har vandrat i denna naturkohage förut! Under andra förutsättningar vid andra årstider. Men denna gången faller allt på plats och upplevs som om det vore första gången.

Öppna dina sinnen och ta in naturen som en del av dig, läser hur ljuset faller, luktar, ser, känner in, det är då jag känner att jag lever.

Det kan vara en solnedgång över stilla hav, hängande över relingen och fiska med goda vänner. Eller att bara sitta och njuta på altanen med sin älskade (och med en kall drink då förstås).

Men en stilla promenad i naturen vinner alltid för mig❤

Ljusblick / Thomas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s