Kategorier
Naturreservat

Fyrverkeri

Att hösten är här är väl alla överens om, det är under en kort period då naturen lyser upp med alla världens färger. En helt underbar tid då vi sammanställer sommarens alla minnen, och gör oss redo för vila. Det gör ju även naturen, speciellt träden som bjuder på en färgexplosion. Det är som fyrverkerierna på nyårsaftonen.

Det är så spännande att utforska min närmiljö, och jag har åkt förbi denna plats många gånger, men då ute på stora vägen. Efter att jag tittat på kartan över området på telefonen, då man kan se satellitbilder, så såg detta område intressant ut.

Stora öppna fält som breder ut sig, efter den nedlagda golfbanan Bollestad, och med varierande växtlighet och underbar blandskog.

En mossbeklädd skylt visar att det är en historisk plats, med massa fornlämningar från förr. Det känns som en mystisk plats och man känner vördnad inför det som varit.

Kanske mina tidiga morgonbesök denna hösten gjort det extra mystiskt, med dess kyliga mornar, dimma över fälten och höstens dramatiska färgskiftningar. Det är just detta som jag älskar mest, ta på mig ordentligt, träffa det lokala jaktlaget på en söndagsmorgon (även om vi jagar olika objekt), och bara smyga omkring i landskapet och se vad jag kan fånga på bild.

Dessa ljuvliga besök är inte över, för det finns mer att utforska, och vem vet vad som finns bakom nästa krök eller kulle.

Det enda jag vet att det var ordenligt fyrverkeri i landskapet, och hoppas att även Ni njuter av naturens upplevelser.

Ljusblick / Thomas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s