Kategorier
Naturreservat

Jag kan ha fel

Har legat i en solstol under en hel vecka, och bara lyssnat på Björn Natthiko Lindeblad, om och om igen.

Denna underbara människa som inspirerat och fortfarande inspirerar människor runtom hela världen.

De enklaste tingen är ofta de svåraste!

Svåraste att förstå, svåraste att ta in och lyssna på, svåraste att verkligen applicera till just mitt livspussel.

Så underbara historier och anekdoter han beskriver i sin bok, hur han själv har lärt sig flera metoder för hur man kan se och hantera livet.

Jag har ett själv, och det är: Frågar man ingenting, så får man ingenting veta.

Jag är duktig på att lyssna till mitt inre, låta barnets fantasi styra mig. Vet inte alltid var det bär hän, men det är lika spännande varje gång.

När jag var yngre, och man inte visste så mycket om omvärlden. Så var resor som man bara sett på bild intressanta. Kom ihåg spänningen att bara ge sig ut i det okända, vara nyfiken och bara åka med. Det började med att åka tåg runtomkring i Europa, och det har väl inte slutat ännu, men lär mig att upptäcka saker mycket närmare hemmet dessa dagar.

Nu för tiden har man med sig telefonen, som också är en dator, och man lämnar inte fast mark känns det som. Det som var förr, att bara ge sig ut i det okända. Lära sig nya saker, träffa nya människor, det var helt underbart.

Att använda kameran, och att att se livet genom kameralinsen, det ger mig den där upptäckarlustan varje gång. Se sig omkring, försöka ta in livet och naturen, det är en underbar känsla. Hela världen bara stannar!

Björn Natthiko Lindeblad har ju ett annat citat ”tro inte på allt du tänker”. Denna enkla mening, som är så vansinnet svår att förverkliga.

Jag har hela livet försökt att leva så enkelt som möjligt, men har också haft svårt att få stopp på tankarna. Man fabricerar ihop en massa idéer och tankar, och till slut vet man varken ut eller in. Man somnar utav ren utmattning, och det säger väl allt. Att en god natts sömn eller att sova på saken. Alltid är en god idé.

Kan inte lämna Er utan att ge Er min tankestuga, mitt paradis på jorden. Och framförallt att omnämna en skogsmunk utan att ha en bild på skog, måste väl vara att skända.

Ni får ha en underbar sommar, men först ska vi fira midsommar.

Ljusblick / Thomas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s